Eerste Boer’n borrel van de Zuivelhoeve. Lekker Tafelen was erbij.

Eerste Boer’n borrel van de Zuivelhoeve. Lekker Tafelen was erbij.

Lekker Tafelen begint bij het inkopen van een goed product. Een motto wat we al tijden aan onze lezers voorhouden en zo ook deze keer. We stapten op de trein om kennis te maken met het product van Zuivelhoeve. Per taxi reden we door mais en grasland richting de boerderij van Marianne en Gerjan Berenbroek. Een hartelijk welkom in een zaal met koffie en Twentse wegge maakte direct de gastvrije indruk van de boer.

Boer Gerjan Berenbroek en Michel Beerenborg (van Zuivelhoeve) vertellen samen hoe het product van Zuivelhoeve, de bij iedereen bekende toetjes, met liefde voor dier en milieu tot stand komt. Met een kleine groep maken we kennis met het gehele proces op de boerderij.

En nee, jou onmeunig lekkere toetje begint niet in een fabriek. Jouw onmeunig lekkere toetje wordt gemaakt van de melk van koeien, koeien die het goed hebben onder de hoede van Gerjan Berenbroek. Want juist de kwaliteit van de melk die de koeien van Gerjan produceren draagt zorg voor de samenwerking met de Zuivelhoeve. Al 20 jaar levert hij zijn melk aan Zuivelhoeve. Ook de Zuivelhoeve is gewoon een boerderij. Niets geen groot zuivelcomplex, maar jouw onmeunig lekkere toetje wordt gemaakt van de melk van Gerjan en onder het boeren dak van de Zuivelhoeve.

Waar begint dat? Bij de koe uiteraard. Koe comfort noemen ze dat tegenwoordig. Een prachtig woord maar het draait er natuurlijk om dat de koe dit mooie product levert en dat je daar ook goed voor moet zijn. En dat is Gerjan. Zijn koeien komen nog buiten en weten wat gras is. Maar ook op stal hebben zijn koeien het prima. In de stal zijn er voor de koeien speciale koematrassen. Dit is uit zorg voor de uiers en de knieën van de koe. Ook liggen ze op speciaal 1e kwaliteit zaagsel van dennenhout dat zeer schoon is. Dit is extra gezond voor de koeien. En daar, in dat mooie boerenleven, daar in die passie en aandacht, daar ligt het begin van jouw onmeunig lekkere toetje.

Lekker Tafelen maakt dan ook kennis met een bevlogen boer. We moeten agrariër zeggen tegenwoordig maar wij vinden boer mooier. Juist omdat dat woord de klank meeneemt van wat het vak werkelijk inhoudt.

We zien de koeien buiten lopen en krijgen een rondleiding door de stallen.

Nieuwsgierig zijn die koeien wel, maar wij ook, en uiteraard ook naar het vandaag geboren kalfje. Het blijft mooi om zelf te kijken waar jouw melk, of jouw onmeunig lekkere toetje vandaan komt.

Straks gaan we nog even kijken hoe de koeien gemolken worden op een prachtige melkcarrousel. Maar voor we daar aan beginnen maken we kennis met dat onmeunig lekkere toetje. We doen een smaaktest met yoghurt, en we maken kennis met de producten van de zuivelhoeve winkel. Zuivelhoeve heeft 27 winkels waar het product Zuivelhoeve verkocht wordt in combinatie met streekproducten en delicatessen.

En we maakten kennis met de Heksenkaas. Een nieuw product onder de zuivelhoeve vlag. Een dip van roomkaas, en ja, wij hebben voorgeproefd, wat ons betreft hoort dit mooie Nederlandse product op elke borreltafel thuis.

Tijdens de borrel ontdekten we volop passie voor lekker eten. Hoe mooi is het om kennis te maken met mensen die nog houden van een puur en eerlijk product. Wat daar al niet uit kan ontstaan!

En tot slot namen we een kijkje bij het melken van de koeien. Ik ken het zelf nog van vroeger, het melken is gelijk, de systemen zijn veel mooier geworden. Geen robots, maar een carrousel. De koe stapt erop, draait rond en worden één voor één gemolken. Productief voor de boer, gemak en comfort voor het dier. En dat is de juiste basis voor al die onmeunig lekkere toetjes van Zuivelhoeve.

Zelf een keer op Boer’n borrel? Dat kan, schrijf je snel in op de website van Zuivelhoeve.

Wij hadden een aangename dag en wachten op de uitnodiging voor een bezichtiging van de zuivelhoeve zelf.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Eerste Boer’n borrel van de Zuivelhoeve. Lekker Tafelen was erbij." met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Eerste Boer’n borrel van de Zuivelhoeve. Lekker Tafelen was erbij.. Lees ook:

 1. Jan
  Jan 21 september, 2012, 21:01

  Wij waren erbij en kunnen het verhaal alleen maar bevestigen.
  Een zeer bevlogen boer (zoals bijna alle boeren) en een verwerker (de Zuivelhoeve) die samen proberen het beste uit de natuur te halen.
  Een aanrader voor een ieder evenals de Heks’nkaas (inderdaad met een apostrof en niet met een ‘e’).

  Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*