Echt lekker op en bij de barbecue

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Echt lekker op en bij de barbecue

Voor velen is vlees nog steeds de hoofdmoot op de barbecue. Daarnaast vis en stukje bij beetje proberen we wat groenten of fruit op de barbecue te leggen. Kies je ook in deze gevallen voor verse kwaliteit op de barbecue? Of wordt het weer dat voordeelpakket van de super om de hoek?

 

VLEES

Aberdeen Angus Entrecote steak; Schots rundvleesEntrecote om van te watertanden. Deze entrecote is van de echte Aberdeen Angus en maar liefst 28 dagen gerijpt. Als u echt iets lekkers op de barbecue wil leggen bestel je snel deze entrecote.

Vergeet ook de wagyu beefburgers en de Iberico burgers niet.

Echt handgesneden vlees van de Ambachtelijke online slager.

Beef&Steak beschikt overigens over een enorm assortiment Rubs (specerijen) en marinades voor een verrassend eindresultaat. Verdiep je maar eens in de kunst van het marineren. Grillen maar!

VIS

Vis op de barbecue is nog niet voor iedereen een gewoonte. Als je niet van vis houdt snappen we dat wel, maar voor visliefhebbers hebben we natuurlijk wat leuke suggesties. Lees onze tips over vis op de barbecue maar eens. En waar let je op als je verse vis koopt?

Groenten en Fruit

Paprikareepjes, misschien wat champignons, en dan de beperkte groenten die aan spiezen te vinden zijn. Dat is over het algemeen alles wat je bij een barbecue aantreft. Koop eens wat extra verse groenten in. Dat is gezond Smile We zetten graag voor je op een rij wat je er mee kan op het rooster.

Die groenten hoef je natuurlijk niet allemaal te grillen. Kijk eens bij onze salades, en bij onze aardappelsalades voor volop echt lekkere inspiratie.

Ook fruit kan prima op de barbecue. Neem lekker verse ananas, of gebruik het verse zomerfruit dat in het barbecueseizoen volop beschikbaar is. Het verse zomerfruit kun je als dessert neerzetten, maar we weten zeker dat als de schalen eerder op tafel staan deze voor het dessert al leeg zijn!

Een lekker broodje

stokbroodAf en toe is het zo lekker handig, die afbakstokbroodjes. Toch wil ik ze qua smaak niet leggen naast de verse bakkers stokbroden. Bij de barbecue geniet ik dan ook graag van een beetje kwaliteit. Kijk eens bij Le Perron of het Vlaamsch Broodhuys. Ook de broden van Dezemenzo liegen er niet om. En bij dat stokbrood hoort natuurlijk kruidenboter. Of doe extra luxe met tapenade.

Sauzen

Satésaus, en knoflooksaus, de absolute nummers 1 op de Nederlandse barbecuetafel. Maar er is veel meer, en zoveel meer dat dat lang niet allemaal uit een potje hoeft te komen.

Bekijk al onze homemade sauzen, er zitten er heel veel tussen die geschikt zijn voor de barbecue.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Specials

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene   0

Wow, stiekem zijn we best een beetje trots. Lekker Tafelen is uitgenodigd voor het programma Winfrieds woonkamer op Radio 6. Blogster Marlene gaat er donderdagavond aan de slag met twee [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety