Onderwerp "tomaten"

Terug naar homepage

Pastasauzen; Zes klassiekers met liefde gemaakt

De verscheidenheid aan pastasauzen is waarschijnlijk net zo groot als de verscheidenheid aan pasta’s toch kent Italië een aantal klassieke, traditionele basissauzen. Vaak zijn deze sauzen snel en simpel te bereiden en de meeste zijn op basis van tomaat. Voor

Lees Meer

Pasta Puttanesca; Smaakvolle pastasaus met ansjovis en kappertjes

De ietwat zoutige pastasaus is er echt voor de liefhebber van ansjovis, kappertjes en zwarte olijven. De ansjovis is zeker niet TE aanwezig waardoor deze traditionele saus toch zeker voor iedereen een aanrader is.

Lees Meer

Pasta alla Norma; Pastasaus met aubergine en ricotta

Mogelijk ontstaan door muzikaal geënthousiasmeerde Siciliaanse kok. Zet een muziekje op en geniet samen van deze pastasaus met aubergine en ricotta.

Lees Meer

Penne all’ Amatriciana

Heerlijke traditionele Italiaanse pastasaus met slechts vier ingrediënten, spek, kaas, tomaten en olijfolie. Puur, simpel, maar oh zo smaakvol.

Lees Meer

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata is een pastagerecht waarbij de stoom uit je oren komt. Niet een vleugje pit, maar echt één waarbij je je gezicht langzaam rood voelt worden…

Lees Meer

Tomatencurry uit India met tofu

Tomatencurry uit India met tofu. Voor mijn eerst recept bij Lekker Tafelen begin ik maar gelijk met mijn favoriete keuken. Na mijn reis door India ben ik een tijd echt verslaafd geweest aan de curry’s. Ik probeerde in India bijna

Lees Meer

Tomatenketchup met basilicum. Zelfgemaakt het lekkerst

Tomatenketchup zelf maken is een aanrader. Zelfgemaakte tomatenketchup kun je namelijk helemaal aan je eigen smaak aanpassen. Je kunt onbeperkt experimenteren met smaken en misschien wil jij bij vlees wel net even een ander accent aanbrengen dan bij vis. Ik proefde

Lees Meer

Even geen tapenade – Midden-Oosterse tomatendip

Even geen tapenade – Midden-Oosterse tomatendip Buiten begint het s’avonds kouder te worden, binnen knispert de open haard of flikkeren de waxinelichtjes in kleurige houdertjes…. Het is borreltijd. Lekker met toastjes en Franse kaas, en natuurlijk nog iets anders om

Lees Meer

Tomaat Basilicum Risotto; Moeilijk? Nee hoor

Stap voor stap een risotto maken? Duik met Femke de keuken in en maak deze Tomaat Basilicum Risotto. Ze legt het stap voor stap aan je uit.

Lees Meer

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie

Zomerse pasta met geitenkaas, tomaat en spinazie Geitenkaas is veelzijdig en in heel veel soorten verkrijgbaar. Eigenlijk net zoveel soorten als kaas van koemelk. Elke kaas heeft zijn eigen karakter wat ook voor kaas van koemelk geldt. Eigenlijk als je

Lees Meer

Verse tomatensoep zelf maken

Verse tomatensoep zelf maken We gooien met zijn allen veel eten weg Héél veel eten. En waarom eigenlijk? Met overgebleven groenten kun je geweldige dingen doen. Voeg twee groenten samen en je hebt weer een volle pan. Maar ook groenten

Lees Meer

Destrooper amandelbrood met tomaatjes en sinaasappel

Destrooper amandelbrood met tomaatjes en sinaasappel Het Belgische familiebedrijf Jules Destrooper is bezig om zijn koekjes in Nederland te promoten. Ik was al fan van de koekjes met de naam amandelbrood; koekjes die anders dan de naam doet vermoeden, heel

Lees Meer

Gevuld varkensfiletlapje met feta en zongedroogde tomaatjes

 Gevuld varkensfiletlapje met feta en zongedroogde tomaatjes Een mooi mager stukje varkensvlees is een filetlapje. Met een heel klein randje vet wat neutraal van smaak. Vandaar dat je dit stukje vlees vaak gecombineerd ziet met wat meer uitgesproken sauzen zoals

Lees Meer

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

Aardappelen van de nieuwe oogst. Ik vind het altijd weer een feest. Vandaag kocht ik bij de boer nieuwe Frieslanders. Trots als een pauw ging ik met twee van die grote draagnetten naar huis en maakte daarmee een puree, daar

Lees Meer

Aardappelcurry met sperziebonen en tomaat

Bij een curry wordt maar al te vaak gedacht aan rijst, noedels en andere oosterse gerechten. Komt het wel eens in je op om een curry van aardappel te maken? Vandaag, een Oosterse curry met een Hollandse twist.

Lees Meer

Macaroni-taart met chinese kool en tomaatjes

Durf jij te variëren? Maak van je macaroni dan eens niet de standaard, maar serveer een macaroni taart. De kinderen vinden het geweldig, het is voedzaam en zit boordevol verse ingrediënten! Durf te variëren. Heb je je eigen smaak eenmaal

Lees Meer