Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas
Met een quiche van zoete aardappel bedoelen we dat de bodem gemaakt is van zoete aardappel. Doe er een lekkere vulling op en je eet heerlijk!
Het rijpingsproces van geitenkaas verloopt veel sneller dan dat dat bij kaas van koemelk gebeurd. Hierdoor smaakt geitenkaas veel sneller als oude kaas. De snelheid van rijpen is afhankelijk van het formaat van de kaas. Bij grotere kazen gaat het rijpingsproces langzamer. Soms worden er aan geitenkaas smaakmakers als brandnetel, bieslook of fenegriek toegevoegd.
Geitenmelk en geitenkaas dus ook, is lichter verteerbaar dan zuivel van koemelk. Dit heeft te maken met dat de vetzuurmoleculen in geitenkaas kleiner zijn dan die in koeienmelk.
Maar geitenkaas is vooral erg lekker. Om mee te koken, maar zeker ook voor een kaasplankje. Dus kies bij je volgende bezoek aan de kaasboer eens voor geitenkaas!
Met een quiche van zoete aardappel bedoelen we dat de bodem gemaakt is van zoete aardappel. Doe er een lekkere vulling op en je eet heerlijk!
Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Een heerlijk frisse geitenkaas salade die vanwege het gebruik van veldsla, druiven en walnoten goed past in de herfst- en wintermaanden.
Een risotto met krachtige smaken. Risotto met paddenstoelen en geitenkaas is het ultieme comfortfood en staat binnen 30 minuten op tafel.
Deze orzo salade met rode biet en geitenkaas is geschikt als voorgerecht, maar ook voor de lunch of op een buffet.
Als lunch of als bijgerecht, deze salade met peer en geitenkaas is altijd goed. Fris, zacht en knapperig met een heerlijke dressing.
Deze galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij een soepje, lunchgerecht of als borrelhap!
Een eenvoudige en fluweelachtige aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook. Met een subtiele knoflooksmaak door de verse knoflook!
De basis hummus is gemaakt van kikkererwten. Maar witte bonen kun je ook gebruiken voor deze kleurrijke hummus van bietjes en geitenkaas.
Een maaltijdsalade vol verrassingen! Dat is een salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen. Vervang de geitenkaas eventueel door brie.
Je kunt lekker en gezond lunchen met een broodje met geitenkaas en groenten. De groenten worden gegrild voor een optimale smaakbeleving.
Heb jij deze kaas al geproefd? Geitenkaas met fenegriek heeft een heerlijk nootachtige smaak en kun je met veel lekkernijen combineren.
Een heerlijke salade van rode bietjes is al helemaal lekker. Met een paar extra ingrediënten maak je er een complete maaltijdsalade van.
Een clafoutis wordt vaak als zoet gerecht geserveerd met fruit. Maar hartig kan ook zoals in deze clafoutis met kerstomaatjes en geitenkaas.
Een tosti standaard? Echt niet. De tosti met geitenkaas en noten wordt gemaakt met een heerlijk romige geitencamembert.
Gezond eten saai? Absoluut niet. Deze slaschuitjes barsten van de vezels en de eiwitten en zien er ook nog eens feestelijk uit.
Lekker Tafelen: Pizza, Salade, Wijn! Verse ingrediënten en stiekeme trucs (honing in het deeg) maken pizza met gerookte zalm een eetfeest.
Schelvis mag echt vaker op het menu. Van deze boterzachte witvis maak je bijvoorbeeld een heerlijk krokant schelvishaasje met camembert.
Een echt leuke variant op de klassieke carpaccio. Carpaccio van rookvlees en de mooie combinatie van pastinaak, peer en geitenkaas.
Het Oosterscheldekreeft seizoen is eind maart weer begonnen. Dat wordt thuis genieten met een grote G. Ontdek deze info & recepten.
Check het recept of lees de infoLigt er nog een restje lamsschouder of lamsbout in je koelkast? Maak er eens een heerlijke pasta met ragout van lamsvlees van!
Check het recept of lees de infoJe soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers