oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Kookschool

Terug naar homepage

Oosterschelde kreeft, bijzonder lekker

Oosterschelde kreeft, bijzonder lekker Op 26 maart is het Oosterscheldekreeftseizoen van start gegaan en op 15 juli stopt het seizoen weer. Het is nu de beste tijd om eens te gaan proeven van deze bijzondere kreeft. Wat maakt deze kreeft

Lees Meer

Niertjes zelf klaarmaken

Niertjes kun je prima zelf thuis klaarmaken dankzij deze handige tips.

Lees Meer

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Zelf een marinade maken met verse kruiden uit eigen tuin. Makkelijker kan bijna niet, erg lekker en voor veel gerechten te gebruiken.

Lees Meer

Koolzaadolie; Goud uut Hollandse polders

Waarom olie uit Italie halen als we in Nederland een duurzame en pure olie hebben? Ontdek de mooie eigenschappen van koolzaadolie.

Lees Meer

Rollade

Hoewel de rollade nu wat vaker op tafel staat, het heeft nog steeds iets feestelijks. Echt iets dat past bij een feestdag of een moment dat je met meer mensen aan tafel zit.

Lees Meer

Snijtechnieken, wat wordt daar precies mee bedoeld

Er zijn zoveel vaktermen en technieken in de culinaire wereld dat verwarring al snel optreed. Zo worden snijtechnieken, garnituren en vaktermen vaak door elkaar gehaald op diverse websites. Vooral snijtechnieken en garnituren worden vaak met elkaar verward.

Lees Meer

Parmaham; Bekroonde lekkernij

Het Consorzio heeft in Nederland 10 verszaken aangewezen als “Parmaham specialist” , winkels met bewezen vakkennis van- en passie voor Italiaanse producten.

Lees Meer

Knoflook de smaakmaker

Ontdek alles over deze smaakmaker in de keuken. Leer meer over soorten, en smaken en lees handige tips bij het gebruik van knoflook.

Lees Meer

Parmezaanse kaas – een prachtig streekproduct

Parmezaanse kaas is bij de meeste mensen geen onbekende kaas. Maar vaak wordt de consument ook bij dit product weer misleidt: veelal wordt de goedkopere Grana Padano aangeboden. Wat is het verschil?

Lees Meer

Alles wat je nog niet wist over Balsamicoazijn

Er is een enorm prijsverschil tussen de verschillende flesjes Balsamico azijn die op de markt zijn. Lekker Tafelen zoekt uit en komt tot verrassende ontdekkingen.

Lees Meer

Italiaanse olijfolie, het vloeibare goud

Iedere Italiaanse regio heeft haar eigen olijfolie. Een belangrijk basisingrediënt in de pure Italiaanse keuken. We vertellen je graag wat meer over soorten, de groei en natuurlijk het gebruik in eigen keuken.

Lees Meer

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Wat is snijbiet? Nog zo’n vergeten groente die gelukkig steeds vaker terugkeert op het bord. Snijbiet is een hele oude groente, die vele variaties ken en die vol vitamines, calcium en ijzer zit. Vroeger noemde ze de groente ook wel

Lees Meer

Vissoep mag best wat vaker op de kaart

Bij vissoep denk ik aan vakantie, zee, in het zonnetje eten en genieten van de omgeving. Alleen daarom is het al fijn om over vissoep na te denken maar het is ook nog eens een verrassende categorie soep.

Lees Meer

Kalfszwezerik zelf klaarmaken

Kalfszwezerik is een heerlijke delicatesse, die wat bereiding vraagt, maar het is minder moeilijk dan de boeken je doen geloven.

Lees Meer

Extra virgine Olijfolie; Een pure en bewuste keuze

Olijfolie wordt in talloze recepten genoemd. Er hangt een sfeer omheen alsof we het over perfectie hebben. Olijfolie is gezond, smaak, puur en status tegelijk. Een beetje kok pronkt met zijn goede olijfolie en ook thuis zetten we de fles

Lees Meer

Lamsvlees, wat algemene informatie

Lamsvlees is moeilijk te bereiden hoor ik nog wel eens. En eigenlijk is dat raar, want wie een biefstukje kan bakken kan ook een lamshaasje bakken. Wie stoofpotjes maakt kan dat net zo goed met een lamsschenkel of een schouder. Een karbonaadje in de pan of een lamskoteletje, niets aan.

Lees Meer