Kookschool

Terug naar homepage

Pompoenpitolie

Deze olie wordt geperst in één van de oudste oliepersmolens in Slovenië in Fram van geroosterde pompoenpitten. Het is een biologische, ongeraffineerde olie en zodra je de dop van het donkere flesje open doet, komt de heerlijke nootachtige geur je al tegemoet.

Lees Meer

IJs maken; tips en recepten voor een verkoelende zomer

IJs maken is een leuke bezigheid voor de zomervakantie. We worden met z’n allen blij van een ijsje in de zomermaanden. We likken aan een waterijsje, laten een vers softijsje tappen of kiezen voor een mooie Italiaanse ijssalon om zelf

Lees Meer

Lekker nostalgisch: zelf jus maken

Met deze tips en trucs maak je zelf eenvoudig een heerlijke jus. Met meteen een lekker recept voor kogelbiefstuk met balsamico-jus als praktijkvoorbeeld.

Lees Meer

Zeewier; Gezonde lekkernij uit de zee

Zeewier, een mooi product waarmee ik op een bijzondere wijze in aanraking kwam. Een flinke wandeling rond de sfeervolle havens van Yerseke in Zeeland, op weg naar het alom bekende standbeeld van de mosselman. Terwijl ik geniet van de wind,

Lees Meer

Oosterschelde kreeft, bijzonder lekker

Oosterschelde kreeft, bijzonder lekker Op 26 maart is het Oosterscheldekreeftseizoen van start gegaan en op 15 juli stopt het seizoen weer. Het is nu de beste tijd om eens te gaan proeven van deze bijzondere kreeft. Wat maakt deze kreeft

Lees Meer

Niertjes zelf klaarmaken

Niertjes kun je prima zelf thuis klaarmaken dankzij deze handige tips.

Lees Meer

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Zelf een marinade maken met verse kruiden uit eigen tuin. Makkelijker kan bijna niet, erg lekker en voor veel gerechten te gebruiken.

Lees Meer

Kruiden uit eigen moestuin voor het barbecue seizoen

Je kruidentuin barbecue-proof maken. Kweek verse kruiden voor je marinade of jouw homemade kruidenboter. Je knipt ze gewoon als je ze nodig hebt.

Lees Meer

Koolzaadolie; Goud uut Hollandse polders

Waarom olie uit Italie halen als we in Nederland een duurzame en pure olie hebben? Ontdek de mooie eigenschappen van koolzaadolie.

Lees Meer

Rollade

Hoewel de rollade nu wat vaker op tafel staat, het heeft nog steeds iets feestelijks. Echt iets dat past bij een feestdag of een moment dat je met meer mensen aan tafel zit.

Lees Meer

Snijtechnieken, wat wordt daar precies mee bedoeld

Er zijn zoveel vaktermen en technieken in de culinaire wereld dat verwarring al snel optreed. Zo worden snijtechnieken, garnituren en vaktermen vaak door elkaar gehaald op diverse websites. Vooral snijtechnieken en garnituren worden vaak met elkaar verward.

Lees Meer

Moestuin update – Zaaien in de vollegrond

Vanaf 15 mei, na de IJsheiligen, mogen de plantjes eindelijk naar buiten. Vaarwel nachtvorst! Als moestuinders mogen we eindelijk echt los gaan. Of hadden we dat stiekem al gedaan?

Lees Meer

Parmaham; Bekroonde lekkernij

Het Consorzio heeft in Nederland 10 verszaken aangewezen als “Parmaham specialist” , winkels met bewezen vakkennis van- en passie voor Italiaanse producten.

Lees Meer

Knoflook de smaakmaker

Ontdek alles over deze smaakmaker in de keuken. Leer meer over soorten, en smaken en lees handige tips bij het gebruik van knoflook.

Lees Meer

Parmezaanse kaas – een prachtig streekproduct

Parmezaanse kaas is bij de meeste mensen geen onbekende kaas. Maar vaak wordt de consument ook bij dit product weer misleidt: veelal wordt de goedkopere Grana Padano aangeboden. Wat is het verschil?

Lees Meer

Alles wat je nog niet wist over Balsamicoazijn

Er is een enorm prijsverschil tussen de verschillende flesjes Balsamico azijn die op de markt zijn. Lekker Tafelen zoekt uit en komt tot verrassende ontdekkingen.

Lees Meer