Zuurkoolschotel met handperen en gorgonzola


  • 500 gram zuurkool
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 2 handperen (doyenne du comice of conference), geschild en gehalveerd.
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram gorgonzola
  • 1 klontje boter
  • melk
  • (versgemalen) peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en zet ze op in een bodempje gezouten water. Doe hetzelfde met de zuurkool. Giet de aardappelen af, en maak er een puree van door er boter en een scheutje melk aan toe te voegen. Stamp het geheel tot een mooie kruimige puree. Giet ook de zuurkool af, voeg de tomatenpuree hier aan toe en lekker wat vers gemalen peper. Vet een ovenschaal in en leg hierin een laag aardappelpuree. Verdeel de zuurkool over de aardappelpuree. Leg de halve peren er op en verkruimel de gorgonzola over de ovenschotel. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en laat in ca. 15 minuten de kaas smelten.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Zet ook de zuurkool op het vuur maar zorg dat die niet te gaar wordt. Maak van de aardappelen met boter en melk een stevige puree. Giet de zuurkool af en meng hierdoor een eetlepel tomatenpuree en flink wat versgemalen peper. Doe nu in een ingevette ovenschaal eerst de puree en daarbovenop de rood gekleurde zuurkool. Leg hierop de halve peren en verbrokkel tenslotte de blauwe kaas over het geheel.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
hoofdgerechtenovenovenschotelzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

  1. jan
    jan 2 oktober, 2012, 17:48

    oei, dit ga ik zeker een keer proberen!

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*