Deze was echt om te smullen en daarom deel ik het recept. Zuurkoolstamppot net ietsje anders, iets pittig en ook wat zoet door de lekkere honingmosterd en daarom was het ook gelijk op ! Probeer hem zelf maar eens en hoop dat jullie net zo smullen als wij er van hebben gesmuld.
- 500 gram zuurkool naturel
- 500 gram kruimige aardappels
- 5 jeneverbessen gekneusd
- 2 kruidnagels gekneusd
- Mespuntje djinten
- 200 ml water
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel groentenbouillonpoeder
- 1 ½ theelepel Zeezout
- 1 stuk zuurkoolspek zonder zwoerd
- 1 verse slagersrookworst
- Honingmosterd (zoet)
Echt vreselijk lekker deze zuurkool. Schil de aardappels, snij in partjes, doe in een kookpan, doe er water op met de groentenbouillon en wat zeezout. Voeg de zuurkool toe. Voeg de kruidnagel en jeneverbessen toe. Glas witte wijn erbij en kook 25 minuten. Neem een andere pan, doe daar de rookworst en het spek in. Laat in 25 minuten warm worden op zo’n 80 graden C. NIET koken ! Giet de zuurkool af, maak er stamppot van met een mixer of stamper. Snij het spek en de worst in plakjes en serveer dit erbij met een lik zoete honingmosterd. Smullen maar, echt heel lekker!
echt heerlijk lijkt ons dit recept.wij houden al veel van
zuurkool.
en wanneer je dus doorgaans vrij weinig vet eet,mag je
wel eens zondigen met al die lekkere extra vlees en wat rookworst.