oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Zuurkool met ananas, appel en een dakje van bladerdeeg

  • 500 gram (wijn)zuurkool
  • 500 gram verse braadworst, in plakjes gesneden
  • 2 goudrenetten, geschild en in blokjes
  • halve ananas in blokjes
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 25 gram boter of margarine
  • 150 gram magere spekblokjes
  • zout en peper
  • 1eidooier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter in een pan en bak de spekblokjes zachtjes krokant uit. Schep ze even uit de pan en bak de plakjes worst rondeom bruin. Voeg de ui en paprika toe en bak die ca 5 minuten mee. Bak de stukjes appel even mee met de ui en paprika en roer de stukjes ananas en de zuurkool erdoor. Schep de spekblokjes weer door de zuurkool en laat het geheel, met een deksel op de pan, zachtjes ca 30 minuten pruttelen. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien. Schep het zuurkoolmengsel in een ronde ovenschaal en breng het op smaak met zout en peper. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.  Bedek hiermee de ovenschaal en maak in het midden een gaatje. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee het deeg. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat in een ruim half uur garen en mooi bruin en krokant worden.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
hoofdgerechtenovenovenschotelzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*