Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Zomerse rucola stamppot

Stamppot winterkost?? Nee hoor, ook in de zomer kan een stamppot heerlijk zijn als je het maar niet te zwaar maakt. Gebruik verse groenten van het seizoen en zorg voor bite in je gerecht. Want je groenten hoeven echt niet helemaal gaar gekookt te zijn voor een stamppot. Geef er in plaats van worst of gehaktballen eens biefstuk- of kipfilet reepjes bij. Maakt het gelijk een stuk lichter. Je kan er voor kiezen om boter of melk te gebruiken om het smeuïg te maken. Persoonlijk gebruik ik alleen melk om het een beetje lijnvriendelijk te houden, maar met een klontje boter wordt het iets voller van smaak wat ook wel erg lekker is. De keuze is aan jou.

Rucola we eten het vaak als sla, maar wist je ook dat rucola erg lekker is in een stamppot? Andijvie verwerken we tenslotte ook rauw in de stamppot.

Rucola is een groente die we steeds vaker tegen komen. Het heeft een lekker pittige, nootachtige smaak. Het zijn de jonge blaadjes van het mosterdkruid en is gemakkelijk zelf te zaaien. Rucola is een is erg dankbaar plantje want je kan er van blijven plukken. Het groeit namelijk steeds opnieuw aan.

  • 1 kg bloemige aardappels
  • 200 gram rucola
  • ½ rode paprika
  • 100 gram erwtjes
  • zout / peper
  • melk of boter naar wens

Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken, was ze en kook ze gaar. Kook de erwtjes beetgaar. Snijd de paprika in blokjes. Was de rucola en snijd deze eventueel grof. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Verwarm een scheutje melk of klontje boter bij de aardappels. De hoeveelheid hangt af van de bloemigheid van de aardappels en hoe je de stamppot het lekkerste vindt. Stamp de aardappels grof en roer er wat zout en peper door. Voeg eventueel nog wat melk of boter toe tot je de gewenste dikte hebt. Roer er nu de paprika, erwten en de rucola doorheen. Verwarm nog eventjes door, maar niet te lang anders wordt de rucola slap en juist het knapperige ervan is erg lekker.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
groentenhoofdgerechtenrucolastamppotzomer
Connie Derks

Connie Derks

Bakken zit me in het bloed, ik werk als banketbakker en thuis ben ik veel in mijn keuken te vinden om daar de lekkerste baksels en gerechten te bereiden.

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*