Zoete verleiding: Balinese banana-pancakes

Zoete verleiding: Balinese banana-pancakes

De afgelopen maand was ik op vakantie in Bali. Ik verbleef niet in het toeristische deel, maar ergens ver weg van de bewoonde buitenwereld. Om de eerste kleine supermarkt te bereiken moest ik een half uur dwars door de rijstvelden rijden met mijn scooter. In de supermarkt was heel weinig verkrijgbaar. Soms hadden ze genoeg voorraad en soms ook helemaal niet. Ik wilde pannenkoeken maken dus ik ging op zoek naar meel, eieren en melk. Er was in de hele supermarkt geen melk te vinden dus ik besloot een pak santen (kokosmelk) mee te nemen. Thuis plukte ik ook nog een tros van die heerlijke kleine bananen uit de bananenboom. Dit zouden heerlijke tropische pannenkoeken worden!

  • 250 cc santen (kokosmelk)
  • 250 cc water
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • Per pannenkoek 1 rijpe banaan
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • Honing

Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren en doe ze in het kuiltje. Vermeng de santen goed met het water en giet ook dat mengsel in het kuiltje. Begin nu vanuit het midden de massa met een garde te kloppen. Neem steeds een beetje meer bloem op in het mengsel. Zo werk je naar buiten toe tot het een mooi glad beslag is geworden.

Verwarm een koekenpan en doe er wat zonnebloemolie in. Pel de banaan en snijd hem in mooie schijfjes. Bak de banaan heel even zachtjes mee. Giet er dan een flinke lepel beslag over. De schijfjes banaan moeten nog wel zichtbaar blijven. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin. Serveer met een flinke lepel honing.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Zoete verleiding: Balinese banana-pancakes" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Zoete verleiding: Balinese banana-pancakes. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*