Ben jij ook zo verzot op heerlijke zoete toetjes? Dit is een prachtig nagerecht voor de feestdagen. Lekker warme pasteitjes met deze koude winterdagen. En het ziet er ook nog eens erg feestelijk uit.
De hoeveelheden in dit recept zijn afgemeten voor ongeveer 20 pasteitjes.
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 1 eetlepel melk
- 1 eierdooier
Voor de pastei vulling:
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels melk
- Mespuntje kaneel
- 1 eetlepel poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 150 gram rode bessen
- 50 gram amandelschaafsel
Laat het bladerdeeg eventueel eerst ontdooien, en maak dan 2 stapeltjes van 5 plakjes, telkens plakje voor plakje en bestrijk ze allemaal met gesmolten boter behalve de bovenste. Rol nu de stapeltjes bladerdeeg zo plat dat je met een borrelglaasje uit elke stapel 10 rondjes kan drukken. Meng nu de eierdooier met 1 eetlepel melk en bestrijk daarmee de pasteitjes. Leg de pasteitjes op een ovenplaat onder in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin in 10 minuten op 200 graden.
Meng voor de vulling de honing met de 2 eetlepels melk, kaneel en poedersuiker, en roer dit alles door de mascarpone.
Maak de schoongewassen rode bessen los van de steeltjes en spatel deze door de creme. Snijd de pasteitjes in 2 helften en schep op de onderste helft een lepel creme. Rooster tot slot de amandelen in een droge pan, strooi ze over de creme en zet de bovenkant van de pasteitjes er op