Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraiche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges of witvis.
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram creme fraiche
- 200 ml visbouillon
- 15 gram boter
- 15 gram bloem
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel gedroogde dille
- zout en peper
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes. Roer met een garde de creme fraiche door de visbouillon en breng deze langzaam aan de kook. Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak hiervan een witte roux. Vermeng de roux met het bouillon creme fraiche mengsel en roer het goed door. Laat het geheel even kort doorkoken onder voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur en voeg de zalmsnippers toe. Voeg de citroensap en de dille toe en roer even door. Op smaak brengen met zout en peper.
Een zalm saus dat lijkt me erg lekker dat ga ik deze week maken jullie horen hoe het was Groetjes.
Top, schiet er een mooie foto van, plaatsen we die misschien ook!