Zalmsaus

Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraiche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges of witvis.

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 beker creme fraiche
  • 400 ml visbouillon
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepels citroensap
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • zout en peper

Snij de gerookte zalm in kleine stukjes. Roer met een garde de creme fraiche door de visbouillon en breng deze langzaam aan de kook. Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak hiervan een witte roux. Vermeng de roux met het bouillon creme fraiche mengsel en roer het goed door. Laat het geheel even kort doorkoken onder voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur en voeg de zalmsnippers toe. Voeg de citroensap en de dille toe en roer even door. Op smaak brengen met zout en peper.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



2 comments

Schrijf een reactie
  1. Francien
    Francien 16 april, 2013, 09:18

    Een zalm saus dat lijkt me erg lekker dat ga ik deze week maken jullie horen hoe het was Groetjes.

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*