Zalmsaus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraiche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges of witvis.

  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 beker creme fraiche
  • 400 ml visbouillon
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepels citroensap
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • zout en peper

Snij de gerookte zalm in kleine stukjes. Roer met een garde de creme fraiche door de visbouillon en breng deze langzaam aan de kook. Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak hiervan een witte roux. Vermeng de roux met het bouillon creme fraiche mengsel en roer het goed door. Laat het geheel even kort doorkoken onder voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur en voeg de zalmsnippers toe. Voeg de citroensap en de dille toe en roer even door. Op smaak brengen met zout en peper.


2 Reacties

  1. Francien 09:18, apr 16, 2013

    Een zalm saus dat lijkt me erg lekker dat ga ik deze week maken jullie horen hoe het was Groetjes.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety