Zalm met pesto en parmaham uit de oven

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Als je een beetje gevoel hebt voor het combineren van smaken kun je zelf de meest verrassende gerechtjes op tafel toveren. Zalm is daarbij een toppertje, het blijft een mooi, lekker en gezond stukje vis. Deze combi met parmaham en pesto zal je verbazen.

  • 4 stukjes zalmfilet van ca. anderhalf ons
  • 8 plakjes parmaham
  • 4 eetlepels pesto
  • olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalm in met zout en peper (niet teveel) en strijk wat pesto op de bovenkant van de filets. Rol om elke filet een plakje parmaham en sprenkel er wat olijfolie over. Zet de zalm in de voorverwarmde oven en laat in ca. 10 minuutjes mooi garen.

Serveer met krieltjes en broccoligratin

Tip:
Verse pesto is in een handomdraai zelf gemaakt. Je gebruikt een beetje voor de zalm en de overige pesto kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Een heerlijke basis op een broodje gezond, of een smaakvolle toevoeging aan een pastaschotel.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety