Zalm met pesto en parmaham uit de oven

Als je een beetje gevoel hebt voor het combineren van smaken kun je zelf de meest verrassende gerechtjes op tafel toveren. Zalm is daarbij een toppertje, het blijft een mooi, lekker en gezond stukje vis. Deze combi met parmaham en pesto zal je verbazen.

  • 4 stukjes zalmfilet van ca. anderhalf ons
  • 8 plakjes parmaham
  • 4 eetlepels pesto
  • olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalm in met zout en peper (niet teveel) en strijk wat pesto op de bovenkant van de filets. Rol om elke filet een plakje parmaham en sprenkel er wat olijfolie over. Zet de zalm in de voorverwarmde oven en laat in ca. 10 minuutjes mooi garen.

Serveer met krieltjes en broccoligratin

Tip:
Verse pesto is in een handomdraai zelf gemaakt. Je gebruikt een beetje voor de zalm en de overige pesto kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Een heerlijke basis op een broodje gezond, of een smaakvolle toevoeging aan een pastaschotel.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
gezondkrieltjesolijfolieovenschotelparmahampestotafelzalm

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*