Zabaglione

Zabaglione

Dit overbekende maar weinig gemaakte dessert is een lichte maar volle mousse met Marsala. Serveer met amaretto koekjes en droom even dat je aan het Italiaanse gardameer zit. 

  • 5 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 1 1/2 dl. marsala of zoete sherry
  • amarettokoekjes

Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Voeg de suiker toe en klop de dooiers tot het mengsel dik en licht van kleur is en verdubbeld in volume. Zet de kom met het eimengsel in een pan met zacht kokend water. Voeg de marsala toe en blijf kloppen tot het schuimige mengsel warm wordt. Dit kan wel 10 minuten duren. Giet het mensel, dat nu schuimig en licht moet zijn, in 4 mooie glazen. Serveer de zabaglione warm met amarettokoekjes.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Zabaglione" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
italiaansitaliaanse keukenitaliekoekjesnagerechten
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Zabaglione. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*