Zabaglione

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Zabaglione

Dit overbekende maar weinig gemaakte dessert is een lichte maar volle mousse met Marsala. Serveer met amaretto koekjes en droom even dat je aan het Italiaanse gardameer zit. 

  • 5 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 1 1/2 dl. marsala of zoete sherry
  • amarettokoekjes

Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Voeg de suiker toe en klop de dooiers tot het mengsel dik en licht van kleur is en verdubbeld in volume. Zet de kom met het eimengsel in een pan met zacht kokend water. Voeg de marsala toe en blijf kloppen tot het schuimige mengsel warm wordt. Dit kan wel 10 minuten duren. Giet het mensel, dat nu schuimig en licht moet zijn, in 4 mooie glazen. Serveer de zabaglione warm met amarettokoekjes.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety