Witlofsoep met gorgonzola

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 750 gram witlof
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 3 eetlepels boter
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 3/4 liter kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Was de witlof en snij deze in ringen. Pen en snipper het sjalotje. Verhit de boter. Smoor het sjalotje hierin glazig. Voeg de witlof toe en laat deze even zachtjes meesmoren. Zeef de bloem over de witlof en roer de witlof goed door. Voeg al roerende de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat zachtjes 10 minuten pruttelen. Snij de gorgonzola in hele kleine blokjes. Voeg de room en het grootste deel van de gorgonzola toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Doe de soep in borden of kommen en garneer met de rest van de gorgonzola en wat gesnipperde peterselie.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety