Witlofsoep met gorgonzola

  • 750 gram witlof
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 3 eetlepels boter
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 3/4 liter kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Was de witlof en snij deze in ringen. Pen en snipper het sjalotje. Verhit de boter. Smoor het sjalotje hierin glazig. Voeg de witlof toe en laat deze even zachtjes meesmoren. Zeef de bloem over de witlof en roer de witlof goed door. Voeg al roerende de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat zachtjes 10 minuten pruttelen. Snij de gorgonzola in hele kleine blokjes. Voeg de room en het grootste deel van de gorgonzola toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Doe de soep in borden of kommen en garneer met de rest van de gorgonzola en wat gesnipperde peterselie.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bouillongorgonzolapeterselieslagroomsoepuiwitlof

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*