Winterse taart van witlof en prei

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Winterse taart van witlof en prei

Deze quiche kun je in de winter wel wekelijks serveren. Een echte seizoenstopper, budgetvriendelijk en een feestje op je bord.

Maak eerst het deeg volgens ons recept. Vet een quiche-vorm of bakvorm (24 cm) in met boter en bekleed met het deeg.
Snij de witlof in grove repen, de prei in ringen en de ham in reepjes. Was de prei en laat uitlekken.
Smelt de resterende boter in een koekenpan en bak op gemiddeld vuur de witlof. Voeg na 2 min de prei toe. Bak 3 min,al omscheppend. Laat iets afkoelen.
Klop in een kom de eieren los met de dooiers, giet de room erbij en schep de hamreepjes, de kaas en versgemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.
Verdeel het groentemengsel over de taart en giet het ei-roommengsel erover.
Bak de quiche in 45 min gaar in een oven op 200C of in 25 min in een combimagnetron op combistand.
Lekker met een groene salade.

Naar een recept van het Nederlands zuivelbureau

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety