Warme chocomelk met een tic

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Warme chocomelk met een tic

Doe gek, maak warme chocolademelk. Haal het nu eens niet uit een pak, of gebruik nou eens niet die instant poeder. Neem een momentje voor jezelf. We kunnen heel moeilijk doen over de chocolade die er in gaat, maar dat is je eigen smaak. Gewoon testen en proberen. Mogen ook gewoon chocoladevlokken zijn!


Recept voor ca. 4 mokken.
chocolademelk

  • 160 gram pure chocolade
  • 8 dl kokende melk
  • 2 eetlepels honing
  • 6 eetlepels rum of cognac

Rasp de chocolade in de keukenmachine. Voeg de hete melk en honing toe en meng tot de chocolade is opgelost. Voeg tijdens het draaien de rum of cognac toe. Meng (circa 20 seconden) tot een schuimige drank is ontstaan. Schenk de hete drank in de bekers of glazen en serveer direct.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Dorstlessers

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety