Hoe je eenvoudig een leuke maaltijd op tafel zet bewijst dit recept:
- 4 stukken zalm a 150 gram
- 4 tomaten
- 4 theelepels Dijonmosterd
- kruim van oud brood
- 1 dl droge witte wijn
- een scheut water
- een scheut witte wijnazijn
- 200 gram boter
- een snufje suiker
- zout en peper
- kervel
- basilicum
Verwarm de oven voor op 220 graden. Dompel de tomaten even in kokend water, spoel ze af onder de koude kraan en verwijder vel en zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Kruid de stukjes zalm met zout en peper en leg ze in een ruime ovenschaal. Smeer de zalmfilets in met een laagje mosterd. Verdeel hierover de tomatenblokjes en het broodkruim. Schenk de witte wijn in de schaal en zet de schaal zo’n 5 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen de tagliatelle al dente koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Water, azijn, peper, zout en suiker even goed inkoken en van het vuur af opkloppen met klontjes boter. De gehakte kervel en basilicum door de saus roeren. Tagliatelle verdelen over 4 borden, stukje zalm erop leggen en een flinke lepel saus erover scheppen. Direct serveren.
Dit gerecht kun je ook serveren met kabeljauw.