Italiaanse salade met vijgen

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Italiaanse salade met vijgen

Simpel, echt vers en helemaal home made. Dat is deze Italiaanse saladetopper. 

  • 40 gram verse rucola
  • 4 verse vijgen
  • 4 plakken parmaham
  • 1 rode peper
  • sap van een 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels olijfolie

Scheur de rucola klein en verdeel dit over bordjes. Snijd de vijgen in vieren en verdeel ze over de rucola.
Snijd de parmaham in kleine reepjes en voeg ze eveneens toe aan de salade. Maak een dressing door de olie, sinaasappelsap en honing te mengen. Snijd de peper heel fijn en doe deze bij de dressing. Sprenkel de dressing over de salade en serveer direct.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaisesaus   0

Asperges met Hollandaisesaus Joehoe, ze zijn er weer! Die heerlijke witte dikke Hollandse asperges uit de koude grond. Ze hebben iets zoetigs, zijn sappig, kortom: verrukkelijk. Bij Hollandse asperges past heel [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety