Courgettebeignets

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Courgettebeignets

Een geweldig Italiaans voorgerechtje dat je kunt serveren met een tomatensaus.

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1/2 dl. melk
  • 300 gram courgette
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de losgeklopte eieren in het kuiltje en roer ze met een houten lepel door het bakmeel. Voeg al roerend de melk toe, tot een dik beslag ontstaat.
Was de courgettes. Leg een stuk keukenpapier in een vergiet en rasp de courgette daarop, zodat het papier iets vocht opneemt. Doe courgettes, tijm, zout en peper bij het beslag en meng alles goed.
Verhit de olie in een grote koekenpan met een dikke bodem. Bak de beignets in porties in de hete olie. Reken een eetlepel beslag voor een middelgrote beignet en een halve eetlepel voor kleine. Bak ze 3 a 4 minuten per kant.
Haal de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Voorgerechten

Panna cotta van witte asperges

Panna cotta van witte asperges   0

Panna cotta van witte asperges Als je een beetje lol in het kokkerellen hebt, maak deze panna cotta dan eens. We bedoelen met panna cotta vaak het Italiaanse, smeltend zachte dessert. [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety