Courgettebeignets

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Courgettebeignets

Een geweldig Italiaans voorgerechtje dat je kunt serveren met een tomatensaus.

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1/2 dl. melk
  • 300 gram courgette
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de losgeklopte eieren in het kuiltje en roer ze met een houten lepel door het bakmeel. Voeg al roerend de melk toe, tot een dik beslag ontstaat.
Was de courgettes. Leg een stuk keukenpapier in een vergiet en rasp de courgette daarop, zodat het papier iets vocht opneemt. Doe courgettes, tijm, zout en peper bij het beslag en meng alles goed.
Verhit de olie in een grote koekenpan met een dikke bodem. Bak de beignets in porties in de hete olie. Reken een eetlepel beslag voor een middelgrote beignet en een halve eetlepel voor kleine. Bak ze 3 a 4 minuten per kant.
Haal de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Voorgerechten

Asperge sinaasappel salade

Asperge sinaasappel salade   0

Asperge sinaasappel salade Wil je eens wat anders doen met asperges, maak dan deze salade als voorgerecht. Een lekker frisse starter bij je zomerse menu en je maakt hem in een [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety