Deze heerlijke combinatie van het zoete zongedroogde tomaat met fetakaas is een waar feest.
Perfect als voor of tussengerecht, maar natuurlijk ook als tapa.
- 250 gram feta kaas
- Brokje parmezaanse kaas
- 8 grote champignons
- 8 zongedroogde tomaatjes zoet
- 2 teentjes knoflook fijn gesnippert
- 1 takje peterselie
- 1 klein bosje bieslook
- Zeezout
- Vers gemalen peper
- Olijfolie
Brokkel de feta kaas met je handen zo fijn mogelijk in een middelgrote kom.
Hak de knoflook, de gedroogde tomaatjes bieslook en peterselie fijn en voeg dit samen met het zout en de peper aan de fetakaas toe. Meng het geheel met je handen doorelkaar.
Probeer nu de champignons zo goed mogelijk uit te hollen zonder door de bodem te gaan. Het beste gaat dit met een eetlepel.
Vul de champignons nu tot aan de rand met de feta kaas en leg ze op een bord, waar we het geheel rijkelijk overgieten met olijf olie. Laat het geheel 15 minuten staan zodat de olijfolie goed inwerkt.
Leg de guvulde champignons op een indirect vuur en sluit de bbq. Na 15 minuten nog even 1 á 2 minuutjes rechtstreeks op de grill boven de hete kolen, zodat hij net een klein beetje bruin blakerd.
Je kan dit gerecht ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven op 180 graden voor. Doe de gevulde champignons in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal voor 15 minuten in de oven en 5 minuten onder de grill.
Als finishing touch rasp je nog wat parmezaanse kaas over de champignons met wat snippertjes verse bieslook.