Carpaccio, de echte!

Carpaccio, de echte!

Talloze recepturen zijn er inmiddels voor carpaccio. Maar wat is nou oorspronkelijk carpaccio? De echte carpaccio maak je van rundvlees. Goed rundvlees! Koop een mooie ossenhaas, lekker royaal, dan kun je er ook nog een ander mooi gerecht mee maken. Zorg dat die ossenhaas goed schoongemaakt is. Dat wil zeggen: Ontdaan van alle vlies en zenen. Alleen dan kun je een mooie en smaakvolle carpaccio als eindresultaat hebben.

Leg die ossenhaas eerst even in de diepvries. Dat is niet direct een hele nacht, nee: EVEN. Waarom? Je kunt de ossenhaas dan beter snijden. Tenslotte wil je een flinterdun gesneden carpaccio. Beschadig je vlees niet door het invriezen, zorg alleen voor voldoende hardheid.

Het mes: Je kunt geen carpaccio snijden met een aardappelschilmesje. Neem een vlijmscherp slagersmes of koksmes.

De garnituur. Hou het eenvoudig. In menig restaurant krijg je carpaccio voorgeschoteld die niet eens meer zichtbaar is vanwege de ingrediënten. Een goede carpaccio heeft maar heel weinig ingrediënten nodig. Daar moet je puur van genieten.

Nodig:
carpaccio

  • Ossenhaas (500 gram voor 4 personen)
  • Een fles olijfolie, die moet je eerst proeven. Lekker? dan mag het bij je carpaccio
  • Parmigiano Reggiano in makkelijker Nederlands: Parmezaanse kaas maar dan niet uit zo’n zakje. Haal deze bij een goede kaasspecialist
  • Een hand vol verse, knapperige rucola
  • Een hand vol pijnboompitten. Zelf roosteren in een koekenpan zonder boter!

Snijd de half bevroren ossenhaas, flinterdun. Leg deze plakjes in een cirkel op een royaal bord. Strooi er (met beleid) wat Parmezaan over, leg er een plukje rucola op, en strooi er wat pijnboompitten over. Vlak voor het serveren sprenkel je er wat olijfolie over. Truffelolie mag ook!

Wil je er wat garnituur bij doen? Leg dat er dan naast en gooi geen bak sla over je carpaccio leeg. Zo zonde!

Tip: Dit gerecht kun je niet van te voren bereiden. We willen tegenwoordig alles klaar hebben staan. Maar doe dit niet. Bereid je voor op het recept, weet wat je gaat maken en hoe je dat gaat doen.  Zorg dat je het voorbereid hebt, en als je even van tafel loopt om dit voorgerechtje te maken, wordt je niet eens gemist. Je bent namelijk zo weer terug.

 

 

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*