Plakken aubergine, gebakken in knoflookolie, gevuld met pesto en mozzarella. Een verrukkelijk voorgerechtje dat je helemaal in Italiaanse sferen brengt.
- 2 aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 eetlepels pesto
- 175 gram mozzarella
- basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
- zout en peper
Bestrooi de aubergineplakken royaal met zout en laat ze een kwartiertje rusten zodat het vocht er uit kan trekken. Draai ze om en herhaal dit proces. Spoel ze goed af met koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan (braadpan) en voeg knoflook toe. Bak steeds een paar plakken aubergine tegelijk, kort aan elke kant. Laat ze weer uitlekken op keukenpapier in een vergiet.
Besmeer één kan van de plakjes aubergine met pesto. leg daarop wat mozzarella en strooi daarover de gescheurde basilicumblaadjes. Breng de plakjes op smaak met zout en peper en rol ze vervolgens op. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Leg de auberginerolletjes op een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze ca. 10 minuten.
lijkt me erg lekker ga het zeker maak