Auberginerolletjes

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Auberginerolletjes

Plakken aubergine, gebakken in knoflookolie, gevuld met pesto en mozzarella. Een verrukkelijk voorgerechtje dat je helemaal in Italiaanse sferen brengt.

  • 2 aubergines, in de lengte in dunne plakken gesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eetlepels pesto
  • 175 gram mozzarella
  • basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
  • zout en peper

Bestrooi de aubergineplakken royaal met zout en laat ze een kwartiertje rusten zodat het vocht er uit kan trekken. Draai ze om en herhaal dit proces. Spoel ze goed af met koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier in een vergiet.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan (braadpan) en voeg knoflook toe. Bak steeds een paar plakken aubergine tegelijk, kort aan elke kant. Laat ze weer uitlekken op keukenpapier in een vergiet.

Besmeer één kan van de plakjes aubergine met pesto. leg daarop wat mozzarella en strooi daarover de gescheurde basilicumblaadjes. Breng de plakjes op smaak met zout en peper en rol ze vervolgens op. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.

Leg de auberginerolletjes op een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze ca. 10 minuten.

 


1 Reactie

  1. sonja 11:21, apr 26, 2013

    lijkt me erg lekker ga het zeker maak

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety