Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla.

Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla.

Sla komt zomers wat vaker op tafel. Het is makkelijk en fris. Geef u sla een extra dimensie mee door eens geen dressing uit de fles te pakken maar door uw eigen frisse sladressing te maken. Het is eenvoudig, snel en de ingrediënten heeft u vaak al in uw keukenkastje staan.

Franse sladressing

Meng twee eetlepels olijfolie extra vergine met een eetlepel wijnazijn. Voeg hier een theelepeltje pikante mosterd bij. Een snufje zout erbij en een eetlepel lauwwarm water. Dit alles eventjes goed dooreenroeren.

Kruidendressing

Voeg bij een glas droge witte wijn, een dessertlepel witte wijnazijn en twee eetlepels olijfolie extra vergine. Maak deze vinaigrette compleet met een mengsel van heel fijngesneden bosui, basilicum en kervel (of kruiden naar smaak).

Balsamico dressing

Meng een eetlepel rode wijnazijn met een eetlepel aceto balsamico, die wat is aangelengd met whisky; giet hierbij drie eetlepels olijfolie extra vergine en een ietsiepietsie zout en meng dit goed door elkaar.

Sinaasappel dressing

Pers 2 sinaasappels uit en doe hierbij een dessertlepel sesamolie of zonnebloemolie. Maak dit op smaak met zout een een klein beetje zwarte peper. Om de smaak van de sinaasappel nog te versterken kun je er wat geraspte citroenschil bijroeren.

Zoete dressing

Meng twee eetlepels bouillon met twee eetlepels olijfolie en een eetlepel aceto balsamico. Voeg hierbij een theelepeltje suiker, wat peper en zout van de molen. Tenslotte een paar druppeltjes citroensap. Dit alles goed mengen.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla." met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla.. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*