Vijf huisgemaakte asperge sauzen – Asperge, koningin onder de groenten genoemd. Daar hoort dan toch ook een koninklijke saus bij? Asperges zijn wat mij betreft pure culinaire romantiek. Dat behandel je goed, en dat maak je ook goed af. Deze vijf sauzen kun je prima zelf maken zonder bang te zijn voor allerlei mislukkingen. Eenvoudig, snel, maar vooral veel lekkerder dan dat wat de fabrikant ons altijd voorschotelt.
Asperge sauzen; 5 keer anders
Romige hamsaus
Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.
Zalmsaus
Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraîche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges maar ook bij witvis is dit een verrassing.
Botersaus
Botersaus, dat kreeg ik altijd al van mijn oma. Een heerlijke klassieker die je ook vandaag nog prima kunt serveren bij bijvoorbeeld asperges.
Hollandaise saus
Deze Hollandaise saus is een fijne verrassing bij jouw asperges. Je kunt deze saus zowel bij de groene als bij de witte asperges serveren.
Eiersaus
Een kort houdbare saus, maar wel verschrikkelijk lekker bij je asperges. Maar ook bij sperziebonen of bij een lekker stukje vis kun je deze saus perfect op tafel zetten.
Asperges koken, asperges schillen, asperges voorbereiden, en heel veel andere aspergerecepten? Je vindt het hier!
Een goed aspergegerecht met één van deze asperge sauzen vraagt natuurlijk ook om een heerlijke wijn. Geniet van een heerlijk diner!
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
is dit wat?
Heerlijke sauzen allemaal,maar wat een hoeveel heden saus ,dat worden verzopen asperges.
Thx rob, inderdaad heerlijke sauzen, en uiteraard niet alleen bedoeld voor asperges.
Het aspergeseizoen is nu in volle gang. Van april t/m half juni kun je er volop van genieten!
al die sausjes voor de asperges,lijkt me heerijk.
maar wanneer is het asperge seizoen.
zeer lekker is de moeite om zelf eens klaar te maken
Pas op wilfried, het is nu absoluut geen aspergeseizoen hoor!
hallo mag ik iets vragen hoe maak je asperge klaar in room saus dank u laat me iets weten hoor dank u wel
Kook de asperges 5 minuten korter en maak een saus van 1 dl. slagroom, 2 eierdooiers en 1 eetlepel citroensap. Doe de asperges in een ovenschaal en giet de saus er over. Breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.