Vijf huisgemaakte asperge sauzen

Vijf huisgemaakte asperge sauzen

Asperge, koningin onder de groenten genoemd. Daar hoort dan toch ook een koninklijke saus bij? Asperges zijn wat mij betreft pure culinaire romantiek. Dat behandel je goed, en dat maak je ook goed af. Deze vijf sauzen kun je prima zelf maken zonder bang te zijn voor allerlei mislukkingen. Eenvoudig, snel, maar vooral veel lekkerder dan dat wat de fabrikant ons altijd voorschotelt.

Romige hamsaus
Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.

Zalmsaus
Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraiche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges maar ook bij witvis is dit een verrassing.

Botersaus
Botersaus, dat kreeg ik altijd al van mijn oma. Een heerlijke klassieker die je ook vandaag nog prima kunt serveren bij bijvoorbeeld asperges.

Hollandse saus
Deze Hollandse saus is een fijne verrassing bij jouw asperges. Je kunt deze saus zowel bij de groene- als bij de witte asperges serveren.

Eiersaus
Een kort houdbare saus, maar wel verschrikkelijk lekker bij je asperges. Maar ook bij sperziebonen of bij een lekker stukje vis kun je deze saus perfect op tafel zetten.

Asperges koken, asperges schillen, asperges voorbereiden, en heel veel andere aspergerecepten? Je vindt het hier!

Een goed aspergegerecht vraagt om een heerlijke wijn. Geniet van een heerlijk diner!

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



6 comments

Schrijf een reactie
  1. Lekker Tafelen
    Lekker Tafelen Author 26 april, 2013, 14:46

    Het aspergeseizoen is nu in volle gang. Van april t/m half juni kun je er volop van genieten!

    Reply this comment
  2. g
    g 26 april, 2013, 13:39

    al die sausjes voor de asperges,lijkt me heerijk.
    maar wanneer is het asperge seizoen.

    Reply this comment
  3. wifried.de.fevere@telenet.be
    wifried.de.fevere@telenet.be 11 november, 2012, 10:59

    zeer lekker is de moeite om zelf eens klaar te maken

    Reply this comment
  4. amada
    amada 2 juni, 2012, 11:52

    hallo mag ik iets vragen hoe maak je asperge klaar in room saus dank u laat me iets weten hoor dank u wel

    Reply this comment
    • Lekker Tafelen (Tijmen)
      Lekker Tafelen (Tijmen) Author 2 juni, 2012, 23:40

      Kook de asperges 5 minuten korter en maak een saus van 1 dl. slagroom, 2 eierdooiers en 1 eetlepel citroensap. Doe de asperges in een ovenschaal en giet de saus er over. Breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

      Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*