Verse pruimen taart

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Verse pruimen taart

Gek hè, de meeste recepten zijn altijd gebaseerd op gedroogde pruimen. Zou het komen omdat het pruimenseizoen zo kort is? Voor ons reden te meer op dit seizoen enorm uit te buiten met allerlei lekkers van verse pruimen. Laten we beginnen met een eenvoudige taart.

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 150 gram (room)boter

Voor de vulling:

  • 1 kilo Hollandse verse pruimen
  • 80 gram zachte (room)boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Klop het ei en de suiker. Voeg de gezeefde bloem en de boter in kleine stukjes toe. Kneed het deeg en laat het in de koelkast een uur rusten. Rol daarna het deeg uit en bekleed een lage taartvorm. Invetten van de vorm is niet nodig. Prik met een vork wat gaten in de bodem en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snijd ondertussen de pruimen in helften en verwijder de pitten. Meng de zachte boter met de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Doe de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij en meng alles goed. Leg de pruimen dicht naast elkaar op de bodem, verspreid hierover de mix en bak de taart in 50 minuten op 200 graden goudbruin.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

5 Reacties

  1. anita 13:05, sep 11, 2013

    Jammer dat ik niet zie welke diameter de vorm heeft tenzij ik niet goed gekeken heb…

    Reageer op deze reactie
  2. Marylin van Wessel 13:41, sep 08, 2013

    Lekker recept! Mijn creatie zag er mooi en smakelijk uit.
    Wel heb ik bij de mix wat over de pruimen gaat een theelepel citroenrasp doorheen gedaan. Dit gaf een fris tintje aan de taart, heerlijk.

    Reageer op deze reactie
  3. jeroen 21:19, aug 19, 2012

    het was even schrikken met 230 gram boter en heel veel suiker. maar de taart is heerlijk.

    Reageer op deze reactie
  4. Janneke 15:55, aug 07, 2012

    Een geweldig recept! Ik heb deze pruimentaart al twee keer gemaakt en vooral nog warm is hij heerlijk. Bovendien niet moeilijk te maken. Een topper!
    Janneke

    Reageer op deze reactie
  5. simon 14:03, aug 27, 2010

    Een lekker taart, kan met vele soorten fruit gemaakt worden

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Koek en gebak

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety