Verse pruimen taart

Verse pruimen taart

Gek hè, de meeste recepten zijn altijd gebaseerd op gedroogde pruimen. Zou het komen omdat het pruimenseizoen zo kort is? Voor ons reden te meer op dit seizoen enorm uit te buiten met allerlei lekkers van verse pruimen. Laten we beginnen met een eenvoudige taart.

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 150 gram (room)boter

Voor de vulling:

  • 1 kilo Hollandse verse pruimen
  • 80 gram zachte (room)boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Klop het ei en de suiker. Voeg de gezeefde bloem en de boter in kleine stukjes toe. Kneed het deeg en laat het in de koelkast een uur rusten. Rol daarna het deeg uit en bekleed een lage taartvorm. Invetten van de vorm is niet nodig. Prik met een vork wat gaten in de bodem en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snijd ondertussen de pruimen in helften en verwijder de pitten. Meng de zachte boter met de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Doe de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij en meng alles goed. Leg de pruimen dicht naast elkaar op de bodem, verspreid hierover de mix en bak de taart in 50 minuten op 200 graden goudbruin.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bakwerkeieierenfruitHollandsemolenaarpruimensuikertaart

8 comments

Schrijf een reactie
  1. Melina
    Melina 14 juli, 2014, 17:42

    Dit jaar heb ik nog meer pruimen dus nu wil ik een pruimentaart maken. Dit recept spreekt mij aan maar moet het in een springvorm of een vorm die je ook gebruikt voor boterkoek.
    Verder is het mij niet duidelijk welke mix er bedoelt wordt. Ik hoop een reactie te krijgen.

    Reply this comment
    • Dorien
      Dorien 14 juli, 2014, 22:24

      Ik heb een hoge springvorm gebruikt. Ging prima. Met mix bedoelen ze volgens mij de vulling die je maakt met boter, suiker, bakpoeder en bloem (zie recept). Succes!!! Het is een echte aanrader

      Reply this comment
  2. Dorien
    Dorien 12 juli, 2014, 21:02

    het is een heerlijke taart!!!! alleen was mijn bodem na 15 minuten op 200 graden volledig verbrand. dat is dus niet nodig. tenzij ik een te dunne bodem had (kan heel goed want ik kon met deeg twee taarten maken!!) enniewee.. in appeltaart springvorm wordt ie heerlijk.

    Reply this comment
  3. anita
    anita 11 september, 2013, 13:05

    Jammer dat ik niet zie welke diameter de vorm heeft tenzij ik niet goed gekeken heb…

    Reply this comment
  4. Marylin van Wessel
    Marylin van Wessel 8 september, 2013, 13:41

    Lekker recept! Mijn creatie zag er mooi en smakelijk uit.
    Wel heb ik bij de mix wat over de pruimen gaat een theelepel citroenrasp doorheen gedaan. Dit gaf een fris tintje aan de taart, heerlijk.

    Reply this comment
  5. jeroen
    jeroen 19 augustus, 2012, 21:19

    het was even schrikken met 230 gram boter en heel veel suiker. maar de taart is heerlijk.

    Reply this comment
  6. Janneke
    Janneke 7 augustus, 2012, 15:55

    Een geweldig recept! Ik heb deze pruimentaart al twee keer gemaakt en vooral nog warm is hij heerlijk. Bovendien niet moeilijk te maken. Een topper!
    Janneke

    Reply this comment
  7. simon
    simon 27 augustus, 2010, 14:03

    Een lekker taart, kan met vele soorten fruit gemaakt worden

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*