Verse kruiden-tapenade voor zalm op de bbq

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Verse kruiden-tapenade voor zalm op de bbq

Gril in “no time” een culinaire zalmmoot klaar op je bbq!

Er gaat niks boven de pure  smaak van verse kruiden in je gerecht.verse kruiden

Deze eenvoudig te maken kruiden-tapenade is heerlijk met zalm.

Onder een bosje kruiden versta ik ongeveer 5 takjes met blaadjes.

U kunt natuurlijk ook andere kruiden nemen al naar gelang smaak of voorkeur.

  • 4 zalmmoten
  • 1 bosje Basilicum
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje citroenmelisse
  • 1 bosje rucola
  • 10 olijven
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zwarte grove peper
  • Zeezout

 

Snipper de kruiden en de olijven heel fijn, doe ze in een kommetje met 1 eetlepel mosterd peper en zout. Meng het geheel goed en je kruidentapenade is klaar.

Neem een stuk zilverfolie, maak er een bootje van en bestrenkel deze rijkelijk met olijfolie peper en zout. Leg de zalmmoot in het midden, en bestrijk hem met de kruidentapenade. Draai de moot een keertje rond zodat alle vlakken ingestreken zijn met de olie en de tapenade. Vouw de folie nu goed dicht en leg ze 20 á 25 minuten op de grill.

Verras je smaakpupillen! Serveren met geroosterde aardappel en lauw warme tomatensalade.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety