Verrukkelijke zalm van je barbecue met citroen en kruiden

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Verrukkelijke zalm van je barbecue met citroen en kruiden

Zalm is één van de meest populaire vissoorten. Eigenlijk iedereen geniet van deze heerlijk vis. Vooruit, we geven een prachtig recept van zalm weg om deze zomer op de barbecue te bereiden. Lust je het niet dan kun je bellen. We komen graag.

  • 1 hele zalm, van ca. 1,5 kg. geschubd en leeggehaald
  • 4 flinke handen gemengde verse kruiden(peterselie, venkel, basilicum)
  • 2 citroenen in dunne plakjes
  • zeezout en peper
  • olijfolie
  • aluminiumfolie
  • lente-uitjes in fijne ringetjes
  • 2 el venkelzaad (gekneusd)

Bestrooi de zalm van binnen en van buiten met zout en peper, wrijf hem in met olijfolie, en vul met de helft van de kruiden. Leg een vel aluminiumfolie op je werkblad en leg de zalm in het midden. Strooi er de citroen, uitjes, venkelzaad en de rest van de kruiden over. Leg ook wat van de kruiden onder de zalm. Besprenkel de vis met olie, rol de vis stevig in het aluminiumfolie , vouw die strak dicht en bind het pakje goed vast met keukentouw. Leg het pakje 25 min op de barbecue en draai halverwege.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety