Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten

Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten

Het lijkt alsof er een engeltje over je tong fietst,  wanneer je van dit verrukkelijke toetje eet. Vier ingrediënten in een mooi glas; yoghurt, banaan, honing en grof gehakte walnoten. Hoe kan zo iets simpels, zo lekker zijn? Puur genieten op zijn best! Ik heb voor banaan gekozen, maar je kunt natuurlijk ook ander vers fruit nemen. Denk eens aan de combinatie van aardbeien, muntblaadjes en versgemalen zwarte peper of frambozen, honing en zelfgemaakte granola. Wees creatief en neem fruit van het seizoen. Zo zet je in een handomdraai en heerlijk, gezond en mooi nagerecht op tafel.

Vraagje: Heb je zelf een fantastische gezonde en verse smaakcombinatie gemaakt, laat het ons dan gerust weten. We zijn dol op nieuwe ideeën.

Wat heb je nodig voor dit verrukkelijke nagerecht:

  • Griekse of Turkse yoghurt, 10% vet (dat is de lekkerste vinden wij)
  • goede kwaliteit vloeibare honing (ga eens naar een echte imker in de buurt)
  • rijpe bananen (ongeveer een halve banaan p.p.)
  • walnoten, grofgehakt
  • mooie glazen, die niet te smal zijn, want dat eet niet zo handig

Zo maak je de toetjes:

Roer de yoghurt goed los, schep eventueel eerst een deel in een ander schaaltje wanneer je niet de hele beker yoghurt nodig hebt.

Pel de bananen en snij deze in dunne plakjes, ongeveer een halve cm dik.

Kraak de walnoten en hak de inhoud in grove stukken.

Schep, m.b.v. twee lepels, een laagje losgeroerde yoghurt op de bodem van de glazen. doe dit voorzichtig zodat er geen yoghurt aan de wanden van het glas komt. Leg er dan ca. 5 plakjes banaan overheen, bestrooi deze met de stukjes walnoot en druppel er wat honing op. Dan nog een laag yoghurt, 5 plakjes banaan, stukjes walnoot en als laatste weer wat honing. Bewaar de toetjes in de koelkast totdat ze gegeten gaan worden.


Lekker Tafelen (Xandra)

Lekker Tafelen (Xandra)

Het is ontzettend leuk om zelf brood te bakken! Het blijft elke keer weer een klein wonder. met een beetje geduld en liefde, kun je van allemaal losse ingredienten, een heel lekker brood maken. En geloof me, echt iedereen kan het (leren)!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...