Chocolade muffins, je eet je vingers erbij op. Ze zijn verleidelijk, leuk om met de kinderen te maken en ook nog eens heel voordelig. Want met slechts een paar ingrediënten presenteer jij dit feestje bij de koffie, thee of limonade.
- 100 gram chocolade, bittere (geraspt)
- 1 zakje bakpoeder
- 200 gram suiker, fijne
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- 25 cl melk
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 snufje zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de chocolade smelten in de melk. Doe de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Zet de keukenmachine op middelhoge snelheid. Doe de eieren een voor een bij het mengsel en schenk er in een straaltje de olie bij tot u een glad beslag bekomt.
Schenk er de chocolademelk bij en kneed nog een paar minuten door op middelhoge snelheid.
Schep het beslag in silicone muffinvormpjes. Bak de muffins 15 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen voor u ze uit de vormpjes drukt.
Liefhebbers kunnen eventueel ook wat walnoten toevoegen.