Gezond het nieuwe jaar in met lekkere seizoensgerechten? Dan heb je hier een prachtig voorbeeld. Op de markt een paar heerlijke sappige Doyenne peren gekocht en met veldsla, cranberry en een lekker pittig kaasje ontstond deze prachtige salade. Veel kleur, veel smaak, veel vers. Genieten met een grote G!
- 400 gram veldsla
- 100 gram gorgonzola
- 80 ml walnoot olie
- 100 ml balsamico azijn
- zout en peper
- suiker
- 2 eetlepels cranberry’s
- 1 peer
Was de sla, verkruimel de gorgonzola. Meng walnootolie, azijn en 5 eetlepels water goed en breng de dressing op smaak met zout, peper en suiker. Meng de cranberry’s door de dressing. Was en schil de peer, snijd in kwarten en snijd de kwarten in dunnen plakjes. Meng de sla met de dressing en de peren, en strooi er de verkruimelde gorgonzola over.
Wanneer zijn deze peren er weer?