Quiche met vegetarische balletjes, champignons en prei; Hoofdgerecht voor 4 personen
Deeg:
- 150 g boter
- 300 g bloem
- 2 eieren
- mespuntje zout
Vulling:
-
- 2 a 3 preien
- ½ doosje champignons, klein gesneden
- 1 pakje vegetarische balletjes, klein gesneden
- 4 eieren
- 200 ml Alpro soya cuisine
- zout
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- 100 g geraspte kaas
Extra nodig
- taartvorm van 25 cm doorsnede +bakpapier
Bereiding:
Snijd voor het deeg de boter in blokjes en kneed samen met de bloem, eieren en het zout tot een deeg, laat circa 2 uur in de koelkast rusten en rol het met de deegroller uit.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik in met een vork.
Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Snij de champignons in stukjes. Bak de prei samen met de champignons en de vegetarische balletjes in een koekenpan aan. Klop in een kom de eieren met de Alpro soya cuisine los. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de vegetarische balletjes, champignons en de prei over het deeg en bestrooi met de kaas Schenk het eimengsel erover.
Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.
Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei
Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!