Halloumi kaas komt oorspronkelijk uit het midden-oosten en wordt gemaakt van schapen of geiten melk. Het lijkt een beetje op Feta kaas maar is wat steviger (rubberachtig) en minder broos. De kaas is uitermate geschikt voor op de barbecue want de buitenkant wordt op de grill krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant lekker zacht smelt. Verkrijgbaar in Turkse en Algerijnse groentewinkels of bij de betere supermarkt of kaas-specialist.
- 250 gram halloumi kaas in blokjes van 3cm gesneden
- 2 courgettes in 1cm dikke schijven gesneden
- 2 paprikas in stukken gesneden
- 8 kastanje champignons in half gesneden
- Olijf olie
- 1 eetlepel gedroogde kruidenmix, en wat zout en peper naar smaak.
Neem een grote kom en doe hier alle ingredienten in.
Sprenkel er een beetje olijfolie en 1 eetlepel kruidenmix overheen en schud het geheel even goed doorelkaar.
Neem ongeveer 8 spiesen en rijg de groente en kaas er aan.
Zorg dat de BBQ goed heet is.
Grill de spiesen op het hete vuur voor ongeveer 5 minuten, en draai ze regelmatig om zodat ze niet verbranden, maar licht geroosterd zijn.
Serveren met pittabrood, couscous en tzatziki.
In het midden-oosten worden kaas-kebabs (zonder de groente) op straat op een houtskoolvuurtje gegrilt en verkocht als snack.