Vegetarische Halloumi groente spies voor de BBQ

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Vegetarische Halloumi groente spies voor de BBQ

Halloumi kaas komt oorspronkelijk uit het midden-oosten en wordt gemaakt van schapen of geiten melk. Het lijkt een beetje op Feta kaas maar is wat steviger (rubberachtig) en minder broos.  De kaas is uitermate geschikt voor op de barbecue want de buitenkant wordt op de grill krokant en goudbruin, terwijl de binnenkant lekker zacht smelt. Verkrijgbaar in Turkse en Algerijnse groentewinkels of bij de betere supermarkt of kaas-specialist.

 

  • 250 gram halloumi kaas in blokjes van 3cm gesneden
  • 2 courgettes in 1cm dikke schijven gesneden
  • 2 paprikas in stukken gesneden
  • 8 kastanje champignons in half gesneden
  • Olijf olie
  • 1 eetlepel gedroogde kruidenmix, en wat zout en peper naar smaak.

Neem een grote kom en doe hier alle ingredienten in.

Sprenkel er een beetje olijfolie en 1 eetlepel kruidenmix overheen en schud het geheel even goed doorelkaar.

Neem ongeveer 8 spiesen en rijg de groente en kaas er aan.

Zorg dat de BBQ goed heet is.

Grill de spiesen op het hete vuur voor ongeveer  5 minuten, en draai ze regelmatig om zodat ze niet verbranden, maar licht geroosterd zijn.

Serveren met pittabrood, couscous en tzatziki.

In het midden-oosten worden kaas-kebabs (zonder de groente) op straat op een houtskoolvuurtje gegrilt en verkocht als snack.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Barbecue

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety