Een varkenshaasje bakken doet iedereen wel eens. Maar een varkenshaasje wokken? Misschien vinden we het allemaal te prijzig om hiermee te experimenteren. Volg deze receptuur en je zet een geweldige schotel op tafel.
- 500 gram varkenshaas (in dunne plakken)
- 2 eetlepels olie
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 2 rode paprika’s (in reepjes gesneden)
- 150 gram minimaïs (in de lengte gehalveerd)
- 200 gram peultjes
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 150 gram cashewnoten
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ± 1 minuut. Voeg de plakken varkenshaas toe en roerbak deze in 4 minuten rondom goudbruin. Schep de paprika en mini maïs door het vlees en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg de peultjes toe en roerbak deze nog 3 minuten mee. Breng de roerbakschotel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de varkenshaas met groenten over 4 borden en garneer deze met cashewnoten. Serveer met basmatirijst.