Varkenshaasje uit de wok met volop verse groenten

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Een varkenshaasje bakken doet iedereen wel eens. Maar een varkenshaasje wokken? Misschien vinden we het allemaal te prijzig om hiermee te experimenteren. Volg deze receptuur en je zet een geweldige schotel op tafel.

  • 500 gram varkenshaas (in dunne plakken)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 2 rode paprika’s (in reepjes gesneden)
  • 150 gram minimaïs (in de lengte gehalveerd)
  • 200 gram peultjes
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 150 gram cashewnoten

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ± 1 minuut. Voeg de plakken varkenshaas toe en roerbak deze in 4 minuten rondom goudbruin. Schep de paprika en mini maïs door het vlees en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg de peultjes toe en roerbak deze nog 3 minuten mee. Breng de roerbakschotel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de varkenshaas met groenten over 4 borden en garneer deze met cashewnoten. Serveer met basmatirijst.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety