Varkenshaasje met paddestoelensaus

Hoofdgerecht voor 4 personen, Bereiding: 25 minuten

  • 500 gram Varkenshaas
  • 2 sjalotjes
  • snufje peper (versgemalen)
  • 20 gram bloem
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 150 gram paddestoelen (gemengde, in reepjes)
  • 75 gram boter
  • 1 dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.

Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in ca. 5 minuten rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten op zacht vuur rosé bakken.

Verhit ondertussen 25 g boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de paddestoelen en het bouillonpoeder toe en bak deze ca. 3 minuten mee.

Strooi bloem over de paddestoelen en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Blus de paddestoelen af met witte wijn en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de room bij de saus en breng deze nog even aan de kook. Voeg peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

Snijd de Varkenshaas in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep over elk bord een beetje saus en serveer de overige saus er apart bij.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
fruitkoekenpanpeterseliesaussjalotjesvarkenshaasvleeswijn

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*