Varkenshaasje met paddestoelensaus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Hoofdgerecht voor 4 personen, Bereiding: 25 minuten

  • 500 gram Varkenshaas
  • 2 sjalotjes
  • snufje peper (versgemalen)
  • 20 gram bloem
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 150 gram paddestoelen (gemengde, in reepjes)
  • 75 gram boter
  • 1 dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.

Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas in ca. 5 minuten rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten op zacht vuur rosé bakken.

Verhit ondertussen 25 g boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de paddestoelen en het bouillonpoeder toe en bak deze ca. 3 minuten mee.

Strooi bloem over de paddestoelen en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Blus de paddestoelen af met witte wijn en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Giet de room bij de saus en breng deze nog even aan de kook. Voeg peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

Snijd de Varkenshaas in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep over elk bord een beetje saus en serveer de overige saus er apart bij.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety