Varkenshaas is al een mooi product maar dit gerechtje maakt er een nog groter feest van. In de oven gegaarde varkenshaasjes met verse champignons en romige mozzarella.
- 4 mooie varkenshaasjes samen ca. 800 gram
- 300 gram mozzarella, in plakjes
- 500 gram champignons
- 1 bosje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- wat fijngehakte peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- boter of margarine
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een beetje olie in een braadpan of hapjespan en bak het vlees daarin op hoog vuur rondom aan. Beetje peper en zout erop en even apart houden. Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui en bak deze glazig en voeg dan ook de champignons toe. Bak deze even heel kort mee en pers de knoflook erboven uit. Laat het allemaal even gaan tot alle vocht verdampt is. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierin het champignon-ui mengsel. Leg de varkenshaasjes er op en leg er mozzarella over. Sprenkel er iets olijfolie over en zet het geheel in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht een kwartiertje garen en garneer met wat peterselie.