Varkens cordon blue met zongedroogde tomaatjes en gorgonzola

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Misschien kun jij wel honger krijgen van dit heerlijke vleesgerecht. De combinatie tussen vlees, groenten en kaas in een krokante paneerlaag en volledig homemade. Eet smakelijk.

  • 4 grote ongepaneerde varkensschnitzels
  • 4 plakken gegrilde achterham
  • 2 zongedroogde tomaten, heel fijngehakt
  • 100 gram gorgonzola, verkruimeld
  • cocktailprikkers
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en peper
  • paneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • bakboter

Leg de schnitzels naast elkaar op het werkblad en maal er wat zwarte peper over. Leg op elke schnitzel een plak ham en snijd eventueel de randen van de ham bij zodat ze straks niet uitsteken. Vermeng de zongedroogde tomaten met de verkruimelde kaas en verdeel dit in bergjes over de vier schnitzels.
Klap de schnitzels dubbel en druk de randen goed tegen elkaar, zet ze vast met twee cocktailprikkers. Klop het ei in een diep bord los met zout en peper. Doe in een ander diep bord een laag paneermeel. Haal nu eerst de schnitzelpakketjes om en om door de bloem, daarna door het ei en druk ze daarna in het paneermeel tot alle kanten goed zijn bedekt.
Verhit de bakboter in een grote koekenpan en bak de cordon blues in circa 3 minuten per kant op zacht vuur aan beide kanten krokant bruin en gaar.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety