Varkens cordon blue met zongedroogde tomaatjes en gorgonzola

Misschien kun jij wel honger krijgen van dit heerlijke vleesgerecht. De combinatie tussen vlees, groenten en kaas in een krokante paneerlaag en volledig homemade. Eet smakelijk.

  • 4 grote ongepaneerde varkensschnitzels
  • 4 plakken gegrilde achterham
  • 2 zongedroogde tomaten, heel fijngehakt
  • 100 gram gorgonzola, verkruimeld
  • cocktailprikkers
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en peper
  • paneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • bakboter

Leg de schnitzels naast elkaar op het werkblad en maal er wat zwarte peper over. Leg op elke schnitzel een plak ham en snijd eventueel de randen van de ham bij zodat ze straks niet uitsteken. Vermeng de zongedroogde tomaten met de verkruimelde kaas en verdeel dit in bergjes over de vier schnitzels.
Klap de schnitzels dubbel en druk de randen goed tegen elkaar, zet ze vast met twee cocktailprikkers. Klop het ei in een diep bord los met zout en peper. Doe in een ander diep bord een laag paneermeel. Haal nu eerst de schnitzelpakketjes om en om door de bloem, daarna door het ei en druk ze daarna in het paneermeel tot alle kanten goed zijn bedekt.
Verhit de bakboter in een grote koekenpan en bak de cordon blues in circa 3 minuten per kant op zacht vuur aan beide kanten krokant bruin en gaar.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*