Deze salade is gemaakt met honingtomaten. Een specialiteit van de groenteman en voor iedereen die van smaak houdt een echt feestje op tafel. Serveer dit hoofdgerecht voor 2 personen in slechts 30 minuten.
- 125 gram Honingtomaten®
- 400 gram mager varkensgehakt
- 70 gram zachte broodkruimels
- 200 ml Griekse yoghurt
- 10 radijsjes, dun gesneden
- 1 kleine rode ui
- 1 ei, geklopt
- 1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- peper en zout
- goede olijfolie
- 2 pita broodjes, bij het serveren
Honingzoet zijn de Honingtomaten® met een frisse, zachtzure nasmaak. De combinatie van de smaak, de glanzend rode kleur en de stevige beet maken het tomaatje tot een heerlijke delicatesse.
Snij een ¼ van de rode ui in dunne plakjes en snijd de resterende ¾ fijn. Meng het varkensgehakt met de broodkruimels, fijn gesneden rode ui, oregano, ei, de helft van de fijn gesneden knoflook en wat peper en zout. Zodra het gehakt goed gemengd is maakt u er 12 kleine gehaktballetjes van. Meng de resterende knoflook samen met de dun gesneden radijs en de Griekse yoghurt in een kommetje. Zet dit kommetje vervolgens in de koeling.
Wrijf een klein beetje olijfolie in de kleine gehaktballetjes en gril deze gedurende circa 8 minuten in een grillpan of barbecue totdat ze mooi gaar zijn. Mix de resterende ¼ ui en de Honingtomaten® met wat olijfolie en serveer dit met de heerlijk gekruide gehaktballetjes, tzatziki en pita brood.