Tuinbonenpuree

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Tuinbonenpuree

Bij tuinbonen gaan je gedachten vaak eerst uit naar een maaltijd. Maar waarom geen tuinboontjes op de borreltafel, op een toastje of crostini, en als voorgerechtje. Tuinbonenpuree is een goed idee!

  •  150 gram gepelde tuinbonen
  •  1 teen knoflook
  •  paar druppels citroensap
  •  lekkere olijfolie
  •  5 takjes munt
  •  peper en (grof zee)zout

Kook de gepelde tuinbonen in ca 5 minuten in kokend en gezouten water gaar, en giet ze daarna af. Wrijf de teen gepelde knoflook met wat grof zeezout in een vijzel tot puree. Doe de tuinbonen, de knoflookpulp, citroensap en de blaadjes munt in een keukenmachine en pureer. Voeg zoveel olijfolie toe tot een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Garneer eventueel met een blaadje munt.

Lekker op crositini’s of stokbrood!


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bij de borrel

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety