Tuinbonenpuree

Tuinbonenpuree

Bij tuinbonen gaan je gedachten vaak eerst uit naar een maaltijd. Maar waarom geen tuinboontjes op de borreltafel, op een toastje of crostini, en als voorgerechtje. Tuinbonenpuree is een goed idee!

  •  150 gram gepelde tuinbonen
  •  1 teen knoflook
  •  paar druppels citroensap
  •  lekkere olijfolie
  •  5 takjes munt
  •  peper en (grof zee)zout

Kook de gepelde tuinbonen in ca 5 minuten in kokend en gezouten water gaar, en giet ze daarna af. Wrijf de teen gepelde knoflook met wat grof zeezout in een vijzel tot puree. Doe de tuinbonen, de knoflookpulp, citroensap en de blaadjes munt in een keukenmachine en pureer. Voeg zoveel olijfolie toe tot een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Garneer eventueel met een blaadje munt.

Lekker op crositini’s of stokbrood!

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
citroensapknoflookmaaltijdmuntolijfoliepureetuinbonen

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*