Snelle luxe, dat is ideaal met Kerst. Deze truffels heb je in no time op tafel staan. De vulling zou je eventueel ook vooraf kunnen maken. Onderstaande hoeveelheid is goed voor ongeveer 10 truffels.
PX staat voor Pedro Ximenez, een zoete Spaanse dessertwijn (sherry). Je kunt een eenmaal geopende fles nog wel een jaartje bewaren. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Schenk het eens over ijs of combineer het met gebak of chocolade. Succes gegarandeerd!
- 50 gram kwark
- 25 gram biscuit, verkruimeld
- 10 gram gedroogde kokos
- 10 gram rietsuiker
- 1,5 eetlepel PX
- 1 eetlepel cacao
Meng alle ingrediënten, behalve de cacao. Draai er bolletjes van zo’n 2 tot 3 centimeter van. Zet 5 minuten (of langer) in de koelkast. Lepel de cacao op een bordje. Rol de vulling erdoor zodat de hele truffel is bedekt met cacao. Direct serveren.