De zuivelhoeve is een mooi bedrijf met nog mooiere producten. Naast, of in plaats van, Campina heeft Zuivelhoeve een plekje weten te veroveren in menig koelkast. Niet voor niets is de Zuivelhoeve dan ook gekozen tot één van de drie beste versconcepten in Nederland.
Tijd om met deze mooie producten je menu weer eens aan te passen. Tijd voor nieuw, tijd voor vers, tijd voor zuivel en “Onmeunig lekker”.
- 6 eierkoeken
- 75 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
- 800 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, bramen etc.)
- 250 ml slagroom (bekertje)
- 200 gram witte chocolade
- 800 gram Echte Boer’n Yoghurt (emmertje)
- poedersuiker (om te strooien)
Eierkoeken op de bodem van 6 glazen verdelen en de wijn erover sprenkelen. De helft van het rode fruit op de eierkoeken verdelen. De slagroom in een kom stijf kloppen. Een laag water in een pan aan de kook brengen. Stukjes chocolade in kleine stukjes breken en in een klein pannetje doen. Daarna de kleine pan in een pan met het water hangen (bodems mogen elkaar niet raken) en chocolade op deze manier (au bain marie) al roerend laten smelten. Dan de yoghurt en de gesmolten chocolade door de slagroom roeren. Dit mengsel in de glazen scheppen en afdekken met de overige rode vruchten en bestrooien met poedersuiker.