Pastasaus van verse tomaten

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pastasaus van verse tomaten

Een snelle pastasaus voor de a la minute keuken maak je misschien met bliktomaatjes. Een pastasaus van verse tomaten geeft je echter veel meer voldoening. Dit is gewoon simpel pastasaus maken van verse tomaatjes. Kies voor een echte smaakvolle tomaat en zorg voor de juiste verhouding in kruiden, suiker en tomatenpuree. Zo maak je de pastasaus zoals alleen mamma dat kan! Of pappa natuurlijk. 

  • 1 1/2 kilo grote en goed rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper

Snijd in de onderkant van elke tomaat een kruisje. Leg de tomaten 2 minuten in kokend water; haal ze er met een tang weer uit en laat ze uitlekken. Pel de schil; begin bij het kruisje. Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de ui toe; op middelhoog vuur 3 minuten roeren tot de ui zacht is. Knoflook toevoegen en 1 minuut bakken. Tomaat, oregano, tomatenpuree en suiker toevoegen.

Aan de kook brengen, op laag vuur saus zonder deksel 15 minuten zachtjes laten koken tot de saus iets ingedikt is.

Breng op smaak met zout en peper.

Bewaren:

Deze saus kunt u 2 dagen, afgedekt, bewaren in de koelkast. Als u de saus invriest kunt u deze ca. 2 maanden bewaren.

Tip

Deze saus is ook heel geschikt als pizzasaus of serveer deze tomatensaus eens bij gebraden rundvlees of lamsschnitzel.

[sam id="11" codes="true"]


8 Reacties

  1. Tineke Suanet 09:21, okt 07, 2013

    Komt goed van pas, ik heb erg veel tomaten uit eigen tuin en door de saus in te vriezen heb ik er veel langer een lekkernij van, bedankt

    Reageer op deze reactie
  2. Marloes 13:04, sep 18, 2013

    Voor hoeveel personen is dit? Ik moet voor 7 man koken vanavond ;)

    Reageer op deze reactie
  3. g 14:42, feb 24, 2013

    op deze manier maak ik ook altijd de sauzen voor de pasta,
    en natuurlijk wanneer je niet altijd zoveel tijd hebt,heb ik altijd wel pasta sauzen in de kast,als reserve.
    maar meestal sta ik lekker vroeg in de keuken,met tomaten,uien,oregano,meestal uit een potje,basilicum,gedroogd,en ook als extra wat extra tomaten puree,suiker,beetje azijn,voor het zure,of wat citroen,dat voeg je het laatste toe.
    de pasta is zo gekookt,en dan een lekkere frisse groene salade.
    en niet te vergeten de strooi kaas,heerlijk.

    Reageer op deze reactie
  4. p.overbeeke 20:58, sep 08, 2012

    geachte heer,
    was op zoek naar visrecepten,ingetoetst en daar kwam ik o.a.
    op uw site terecht,vind het een leuke site,nieuwsbrief aangevraagd en op favorieten gezet, zal er veel gebruik van maken ,veelsucces en groeten uit amsterdam.

    Reageer op deze reactie
  5. Susan 17:29, aug 11, 2012

    Wat bedoel je met tomaten puree? is dat uit een blikje?

    Reageer op deze reactie
    • Lekker Tafelen (Tijmen) Auteur 23:02, aug 11, 2012

      Inderdaad, een blikje tomatenpuree geeft een frisse, intense smaak mee aan je tomatensaus. De tomatenpuree is altijd een beetje zurig, wanneer je dit eerst even aanbakt in een pan ontzuur je de tomatenpuree maar geeft deze wel z’n kracht aan je saus.

      Reageer op deze reactie
  6. ybobrunt 22:01, jun 02, 2012

    ik heb de lekkere pastasaus gemaakt voor mijn kinderen.
    ze vonden het heerlijk!
    ik ga het nu vaaker maken.en ook veel mensende tip geven om de pastasaus te maken

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety