Verse Tomaten paprikasoep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Verse Tomaten paprikasoep

Verse soep van paprika en tomaat. Staat bijzonder snel op tafel en is nauwelijks duurder als een blik. Serveer met vers brood, of als voorgerechtje. Ook prima geschikt in een glaasje als amuse.

  • 2 tomaten
  • 2 grote paprika´s (geel of rood)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

Was de tomaten. Maak de paprika´s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken.

Verhit de olie in een pan. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten. Snij de tomaten in vieren en bak ze ± 2 minuten mee. Doe de paprika´s erbij en bak ze ook even mee. Giet er zoveel water op dat de groenten net onder staan. Doe de bouillon tabletten erbij en breng de soep aan de kook. Laat ± 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de kruiden. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe aan de soep.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen
Lekker Tafelen

3 Reacties

  1. Heidy 10:19, sep 21, 2013

    Ik ga vandaag de soep maken maar vervang de kippenbouillion voor groentebouillion ivm vegetarisch eten.

    Reageer op deze reactie
  2. yvonne hermans 18:36, apr 27, 2013

    heerlijk deze soep ….wij zijn echte soepliefhebbers ……ik ga beslist nog meer soeprecepten van jullie uitproberen ….gr yvonne

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety