Verse Tomaten paprikasoep

Verse Tomaten paprikasoep

Verse soep van paprika en tomaat. Staat bijzonder snel op tafel en is nauwelijks duurder als een blik. Serveer met vers brood, of als voorgerechtje. Ook prima geschikt in een glaasje als amuse.

  • 2 tomaten
  • 2 grote paprika´s (geel of rood)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

Was de tomaten. Maak de paprika´s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken. Pel de ui en de knoflook en snij ze in grove stukken.

Verhit de olie in een pan. Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten. Snij de tomaten in vieren en bak ze ± 2 minuten mee. Doe de paprika´s erbij en bak ze ook even mee. Giet er zoveel water op dat de groenten net onder staan. Doe de bouillon tabletten erbij en breng de soep aan de kook. Laat ± 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met de kruiden. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe aan de soep.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



4 comments

Schrijf een reactie
  1. Nancy
    Nancy 7 september, 2014, 14:56

    Ik heb je recept nu diverse keren gemaakt, en de hele familie smult, moet zelfs invriezen hahaha, dus een SUCCES!!!

    Reply this comment
  2. Heidy
    Heidy 21 september, 2013, 10:19

    Ik ga vandaag de soep maken maar vervang de kippenbouillion voor groentebouillion ivm vegetarisch eten.

    Reply this comment
  3. yvonne hermans
    yvonne hermans 27 april, 2013, 18:36

    heerlijk deze soep ….wij zijn echte soepliefhebbers ……ik ga beslist nog meer soeprecepten van jullie uitproberen ….gr yvonne

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*