- 500 gram tomaten
- 2 courgettes
- 2 sjalotten
- wat verse basilicum blaadjes
- 1 teentje knoflook
- 1 deciliter slagroom
- 1 kippenbouillon tablet
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Schil de courgettes en snijdt ze in blokjes. Snipper de sjalotten en de knoflook. Ontvel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes. Fruit de groenten in de olijfolie en leng dit aan met water tot 1 liter. Breng het geheel met de kippenbouillon tablet aan de kook. Laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom, peper en zout toe. Voeg vlak voor het serveren de fijngesneden basilicum blaadjes toe. Bewaar wat basilicum blaadjes voor de garnering. Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter.
Hij smaakt heerlijk! Iemand een idee om er meer een maaltijdsoep van te maken?
Simpelweg wat pasta meekoken Bianca. Voeg deze halverwege de bereidingstijd toe. Je kunt ook vlees toevoegen. Gebruik (soep)gehaktballetjes, maar ook schijfjes braadworst of salami kunnen prima.