Torta al limoncello – Limoncellotaart

Torta al limoncello – Limoncellotaart

Deze limoncello taart is een topdessert bij een italiaans diner. Genoeg voor 10 personen en heerlijk geserveerd met verse mascarpone room en Italiaanse koffie is dit een traktatie voor iedereen die van het Italiaanse leven houdt.

  • 175 gram catuccini (amandelkoekjes)
  • 6 eieren
  • 100 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 500 gram ricotta
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram amandelen, fijngemalen
  • 2 citroenen
  • 5 eetlepels limoncello (likeur)

 

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ringvorm in van ongeveer 24 cm. Bekleed de bodem en randen in met bakpapier. Verkruimel de cantuccini (met een groot mes of in de keukenmixer). Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruimels goed door. Verdeel het botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed en egaal aan. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap beide citroenen. Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig. Voeg de amandel, ricotta, bloem, citroensap en –rasp en limoncello toe en meng alles goed door. Giet het in de springvorm en bak het ongeveer 50 minuten in de oven. Zodra de taart alleen in het midden nog enigszins vloeibaar is (dat herken je door even met de vorm op en neer te bewegen), kan de taart eruit. Doordat de taart nog na gaart wordt ook dat stuk uiteindelijk hard. Laat je hem te lang in de oven, scheurt hij open. Strooi er bij serveren nog wat poedersuiker over.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



3 comments

Schrijf een reactie
  1. Maud van Opijnen
    Maud van Opijnen 11 februari, 2013, 13:19

    Bianca Vermeulen, dit is zondag ook lekker tussen de rijst en knielingen door:-)

    Reply this comment
  2. Maud van Opijnen
    Maud van Opijnen 11 februari, 2013, 13:19

    Bianca Vermeulen, dit is zondag ook lekker tussen de rijst en knielingen door:-)

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*