Torta al limoncello – Limoncellotaart

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Torta al limoncello – Limoncellotaart

Deze limoncello taart is een topdessert bij een italiaans diner. Genoeg voor 10 personen en heerlijk geserveerd met verse mascarpone room en Italiaanse koffie is dit een traktatie voor iedereen die van het Italiaanse leven houdt.

  • 175 gram catuccini (amandelkoekjes)
  • 6 eieren
  • 100 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 500 gram ricotta
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram amandelen, fijngemalen
  • 2 citroenen
  • 5 eetlepels limoncello (likeur)

 

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ringvorm in van ongeveer 24 cm. Bekleed de bodem en randen in met bakpapier. Verkruimel de cantuccini (met een groot mes of in de keukenmixer). Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruimels goed door. Verdeel het botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed en egaal aan. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap beide citroenen. Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig. Voeg de amandel, ricotta, bloem, citroensap en –rasp en limoncello toe en meng alles goed door. Giet het in de springvorm en bak het ongeveer 50 minuten in de oven. Zodra de taart alleen in het midden nog enigszins vloeibaar is (dat herken je door even met de vorm op en neer te bewegen), kan de taart eruit. Doordat de taart nog na gaart wordt ook dat stuk uiteindelijk hard. Laat je hem te lang in de oven, scheurt hij open. Strooi er bij serveren nog wat poedersuiker over.


3 Reacties

  1. Maud van Opijnen 13:19, feb 11, 2013

    Bianca Vermeulen, dit is zondag ook lekker tussen de rijst en knielingen door:-)

    Reageer op deze reactie
  2. Maud van Opijnen 13:19, feb 11, 2013

    Bianca Vermeulen, dit is zondag ook lekker tussen de rijst en knielingen door:-)

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety